Astăzi vă prezentăm o rețetă delicioasă de chec aperitiv. Checul cu șuncă, ardei și cașcaval este foarte ușor de făcut, este sățios și extrem de delicios. Se potrivește atât pentru o cină de familie, cât și poate împodobi o masă de sărbătoare. Vă îndemnăm să-l preparați și voi, în câteva minute va dispărea tot din farfurie.
Ingrediente:
6 bucăți | Ouă |
200 g | Făină |
200 g | Cașcaval |
200 g | Șuncă |
200 g | Ciuperci |
100 g | Masline negre fără sâmburi |
1 plic | Praf de copt |
1 linguriță | Sare |
1/2 linguriță | Piper negru măcinat |
1 bucată | Ardei gras roșu |
Mod de preparare:
- Dați cașcavalul prin răzătoare. Tocați ingredientele în cuburi aproximativ egale iar ciupercile le sotați cu sare într-o tigaie fără ulei. Își vor lăsa ele lichid. Le țineți pe foc până se evaporă tot lichidul iar ciupercuțele au devenit moi și comestibile. Nu prăjite!
- Amestecați gălbenușurile cu cașcavalul ras, șunca, ardeii, măslinele și ciupercile răcite. Adăugați făina, praful de copt, sarea și piperul, amestecați bine cu o paletă.
- Separat bateți spumă albușurile cu un praf de sare. Adăugați spuma de albușe puțin câte puțin în compoziția creată anterior. Amestecați încet până se încorporează tot albușul până obțineți o compoziție omogenă.
- Turnați compoziția în două tavi de chec (dimensiunea 22 cm x 9 cm x 7 cm) tapetate cu hârtie, turnați compoziția de aluat până la maxim 3/4 din înălțimea tăvii și nivelați. Dați tăvile la cuptorul încins la 190°C, pentru 40 de minute. Faceți testul cu scobitoarea și dacă mai trebuie, o mai lăsași 5-10 minute. Până este rumenă și apetisantă. Lăsați 10-15 minute să se răcorească înainte să îl scoateți din tava, apoi îl tăiați felii.
- Savurați cu plăcere!
Pofta buna!
Sursa: savuros.info