Ingrediente:
Creama:
- 5 foi gelatina (bloom 250)
- apa pentru hidratat gelatina
- 180 g ciocolata alba
- 200 g lapte condensat
- 1 lg esenta vanilie
- 500 g crema de branza Philadelphia
- 250 g capsuni
- 100 g biscuiți de șampanie, piscoturi
Decor
- 150 g căpșuni cu frunze
- 100 ml smântână pentru frișcă
- 30 g ciocolată albă
- 400g de dulceață de căpșuni
Mod de preparare:
-
Incepem cu gelatina, punand-o la hidratat in apa rece intr-un bol.
-
Tapetam cu hartie de copt, baza unei tavi de 20 cm., ideală o tavă de pâine, tapetată cu folie alimentară. Apoi, așezați un strat de fursecuri.
-
Adaugam untul moale, taiat cubulete si incoporam cu viteza 5, timp de 5 secunde.
-
Transferam compozitia in tava tapetata si o presam cu o lingura, apoi dam la frigider.
-
Punem cicolata alba, rupta in bucati, sau picaturi de ciocolata in bol si o topim.
-
Scurgem bine gelatina de excesul de apa si o adaugam in bol si amestecam.
-
Adaugam vanilia, crema de branza si omogenizam. Putem adauga si 170g de dulceață de căpșuni si laptele condensat.
-
Adaugam capsunile taiate in bucati sau zmeura, amestecam usor cu spatula si turnam crema peste blaul de piscoturi.
- Distribuiți și nivelați uniform toate straturile. Apoi, așezați un strat de fursecuri. Se acopera cu folie alimentara si se da la frigider.
- Punem tava la frigider minim 7 ore.
- Dupa facem sosul. Puneți dulceața rămasă și căpșunile tăiate în jumătate într-o cratiță.
- Gatiti la foc mic aproximativ 10 minute bateti cu un blender si lasati sa se raceasca.
- Inainte de servire, se toarna peste prajitura sos de capsuni si se decoreaza cu fructele proaspete ramase.
- Este un desert minunat care poate aduce fericire in ziua de sarbatoare.
Pofta buna!