Ingrediente:
- 600 g de crema de branza
- 50 g de zahăr
- 300 g smantana proaspata
- 300 g ciocolata alba topita
- 320 g dulceata de capsuni
- 300g capsuni proaspete (150g tocate si 150g intregi)
- 100 g biscuiți de șampanie, piscoturi
Decor
- 150 g căpșuni cu frunze
- 100 ml smântână pentru frișcă
- 30 g ciocolată albă.
Mod de preparare:
- Intr-un castron punem crema de branza, zaharul si smantana proaspata. Bate mixerul timp de 3 minute.
- Adaugam ciocolata alba topita si amestecam cu o spatula.
- Într-un alt castron amestecați 170g de dulceață de căpșuni cu 150g de căpșuni mărunțite.
- Tapetați o tavă de copt, ideală o tavă de pâine, tapetată cu folie alimentară.
- Într-o formă dreptunghiulară acoperită cu folie de copt se pune o porție din amestecul de cremă de brânză, se pune amestecul de gem și căpșuni prospete în mijloc și se acoperă cu o altă porție, restul din amestecul de cremă de brânză.
- Distribuiți și nivelați uniform toate straturile. Apoi, așezați un strat de fursecuri. Se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin 6 ore.
- Între timp, să facem sosul. Puneți dulceața rămasă și căpșunile tăiate în jumătate într-o cratiță.
- Gatiti la foc mic aproximativ 10 minute bateti cu un blender si lasati sa se raceasca.
- Inainte de servire, se toarna peste prajitura sos de capsuni si se decoreaza cu fructele proaspete ramase.
- Este un desert minunat care poate aduce fericire in ziua de sarbatoare.
Pofta buna!
Sursă: https://www.tastemade.com.br/videos/cheesecake-de-chocolate-branco-e-morangos/