Torturi

Cheesecake cu ciocolata albă și capșuni – Este un desert minunat care poate aduce fericire in ziua de sarbatoare

 

 

Cheesecake cu ciocolata albă și capșuni – Este un desert minunat care poate aduce fericire in ziua de sarbatoare

Ingrediente:

Creama:

  • 5 foi gelatina (bloom 250)
  • apa pentru hidratat gelatina
  • 180 g ciocolata alba
  • 200 lapte condensat
  • 1 lg esenta vanilie
  • 500 g crema de branza Philadelphia
  • 250 g capsuni
  • 100 g biscuiți de șampanie, piscoturi

Decor

  • 150 g căpșuni cu frunze
  • 100 ml smântână pentru frișcă
  • 30 g ciocolată albă
  • 400g de dulceață de căpșuni

 

Mod de preparare: 

  • Incepem cu gelatina, punand-o la hidratat in apa rece intr-un bol.
  • Tapetam cu hartie de copt, baza unei tavi de 20 cm., ideală o tavă de pâine, tapetată cu folie alimentară. Apoi, așezați un strat de fursecuri.
  • Adaugam untul moale, taiat cubulete si incoporam cu viteza 5, timp de 5 secunde.
  • Transferam compozitia in tava tapetata si o presam cu o lingura, apoi dam la frigider.
  • Punem cicolata alba, rupta in bucati, sau picaturi de ciocolata in bol  si o topim.
  • Scurgem bine gelatina de excesul de apa si o adaugam in bol si amestecam.
  • Adaugam vanilia, crema de branza si omogenizam. Putem adauga si 170g de dulceață de căpșuni si laptele condensat.
  • Adaugam capsunile taiate in bucati sau zmeura, amestecam usor cu spatula si turnam crema peste blaul de piscoturi.
  • Distribuiți și nivelați uniform toate straturile. Apoi, așezați un strat de fursecuri. Se acopera cu folie alimentara si se da la frigider.
  • Punem tava la frigider minim 7 ore.
  •  Dupa facem sosul. Puneți dulceața rămasă și căpșunile tăiate în jumătate într-o cratiță.
  • Gatiti la foc mic aproximativ 10 minute bateti cu un blender si lasati sa se raceasca.
  • Inainte de servire, se toarna peste prajitura sos de capsuni si se decoreaza cu fructele proaspete ramase.
  • Este un desert minunat care poate aduce fericire in ziua de sarbatoare.

 

Pofta buna! 

 

 Sursa