Chiflele cu gem de caise sunt o simplă produse de patiserie de casă pe care toată lumea și-o poate permite. Aluat luxuriant, fraged, cu umplutură dulce-acrișoară, vom frământa aluatul cu lapte și drojdie.
Se dovedește foarte aerisit, moale și fraged. Astfel de produse de patiserie de casă delicioase vor umple atmosfera oricărei petreceri de ceai cu căldură și confort. Ca umplutură luăm dulceață sau dulceață groasă, puteți alege după gust.
Ingrediente:
- 550 g de făină.
- 1 lingura sare
- 100 ml lapte.
- 100 ml de chefir.
- 2 art. l. zahăr
- 7 g drojdie uscată.
- 2 oua.
- 1/2 linguriță. bicarbonat de sodiu
- 50 g de unt.
- Gem de caise.
- Gălbenuș + 1 lingură. l. lapte
- Susan.
Mod de preparare:
- Cernem faina printr-o sita.
- Adăugați sare în făină. Faceți o gaură mică în făină.
- Adăugați zahărul, drojdia și amestecați totul bine. Lasam dospitul 5 minute.
- Împărțiți 1 ou. Separăm proteina de gălbenuș. Se lasa galbenusul pentru unge aluatul.
- Ouăle se adaugă la starterul de aluat. Amesteca totul.
- În făină se adaugă drojdie.
- Framantam aluatul cu o spatula pana se ingroasa.
- Apoi framantam aluatul cu mainile. Apoi puneți-l într-un castron și acoperiți-l cu folie alimentară și un prosop.
- Cand aluatul a crescut se framanta din nou.
- Împărțiți aluatul în jumătate și împărțiți cele două jumătăți în 6 părți egale.
- Formăm bile.
- Acoperiți aluatul cu un prosop.
- Intindem aluatul, punem dulceata de caise si il invelim.
- Întindem viitoarele chifle pe o tavă de copt.
- Acoperiți chiflele cu un prosop și lăsați timp de 30 de minute.
- Se amestecă gălbenușul de ou cu laptele. Amesteca totul.
- Ungeți chiflele cu ou și lapte.
- Presărați susan deasupra.
- Coacem in cuptorul incalzit la 180 de grade timp de 30-35 de minute.
Pofta buna!