Chifle delicioase facute in casă cu ciocolată albă și neagră
Ingrediente:
200 ml lapte
10 g drojdie
20 g zahăr
500 g făină simplă
1 ou
80 g zahăr
100 g unt
150 g ciocolată neagră
150 g ciocolata alba
zahăr pudră (pentru stropire)
Mod de preparare:
1. Amestecați făina, zahărul, ouăle și untul topit.
2. Într-un al doilea castron, amestecați laptele, drojdia și 80 g zahăr. Amesteca.
3. La final, amestecați ambele amestecuri împreună.
4. Faceți un aluat frumos și neted și lăsați-l să crească sub un prosop timp de 60 de minute.5. Apoi împărțiți aluatul în aproximativ 10-12 bucăți egale.6. Vom face bile așa. Apoi lăsați-le să se odihnească sub un prosop timp de 20 de minute.
7. Apoi întinde bilele.
8. Puneți ciocolata deasupra și rulați în chifle.
9. Așezați chiflele individuale pe o foaie de copt și lăsați-le să se odihnească 20 de minute, acoperite din nou cu un prosop.10. După ce a trecut timpul, ungeți cu ou.
11. Coaceți la 165 de grade aproximativ 35 de minute.