Panificatie

Chifle moi și pufoase, în formă de rulouri bicolore – o rețetă ce merită a fi notată!

 

 

Chifle moi și pufoase, în formă de rulouri bicolore – o rețetă ce merită a fi notată!

 

Vă prezentăm astăzi  o rețetă grozavă de chifle aspectuoase și savuroase, în formă de rulouri cu umplutură. Deliciul apetisant se prepară din cele mai accesibile ingrediente, din aluat dospit cu pudră de cacao, fapt ce-i oferă un aspect festiv. Aceste chifle pufoase, fine și delicioase le puteți servi la micul dejun, alături de o cană de lapte călduț sau o ceașcă de ceai aromat.

Ingrediente:

 PENTRU ALUAT

– 400 ml de lapte cald

– 120-200 g de zahăr

– 100 ml de ulei vegetal

– 1 linguriță de drojdie

– sare

– 800 g de făină cernută

– 20 g pudră de cacao

– 2 ouă

PENTRU A UNGE CHIFLELE

– lapte

– 20 g de unt topit

– 1 gălbenuș

PENTRU A PRESĂRA CHIFLELE

– 100 g de nuci fărâmițate

– zahăr (la dorință)

 

Mod de preparare:

1. Combinați într-un bol ouăle ci zahărul și sarea. Amestecați ingredientele, folosind un tel.

2. Dizolvați într-un bol aparte drojdia cu lapte cald, apoi turnați uleiul vegetal. Amestecați ingredientele, folosind telul.

3. Turnați în bolul cu lapte făina cernută și frământați aluatul. Presărați făină cernută pe suprafața de lucru, puneți aluatul și împărțiți-l în două părți egale.

4. Combinați o parte de aluat cu pudră cacao și mai frământați bine aluatul. Veți obține un aluat aromat cu pudră cacao.

5. Formați din toate părțile aluatului bile, apoi împărțiți fiecare bilă în jumătate. Veți obține 2 bile de aluat alb și 2 de aluat cu pudră de cacao.

6. Acoperiți aluatul cu folie alimentară și lăsați-l pentru 1-1,5 ore.

7. Formați câte un blat pătrat din 1 bilă de aluat alb și 1 din aluat cu pudră cacao, folosind un făcăleț.

8. Turnați într-un vas mic laptele. Ungeți blatul alb cu lapte.

9. Topiți untul.

10. Suprapuneți blatul de cacao peste cel alb. Aplatizați ușor blaturile, folosind făcălețul, apoi ungeți suprafața blatului de cacao cu untul topit. Folosiți o pensulă de silicon.

11. Răspândiți nucile fărâmițate pe toată suprafața blatului de cacao.

12. Împărțiți blatul în două părți egale, de-a lungul. Rulați blaturile împărțite (începeți din partea laterală).

13. Tăiați fiecare ruladă felii, de aproximativ 7-8 cm.

14. Așezați chiflele pe o tavă de copt, preventiv tapetată cu hârtie. Lăsați-le pentru 15-20 minute, acoperindu-le cu folie alimentară. Formați astfel chiflele din aluatul rămas.

15. Îndepărtați folia alimentară. Bateți un gălbenuș și ungeți chiflele.

16. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru 20-25 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

16. Așezați chiflele delicioase pe un platou.

Poftă bună!