Panificatie

Chifle umplute cu cremă de smântână – gustul lor depășește toate așteptările!

 

 

Chifle umplute cu cremă de smântână – gustul lor depășește toate așteptările!

 

Chiflele moi și delicioase de casă reprezintă probabil desertul preferat al oricărui copil. Nimic nu se compară cu aroma irezistibilă a chiflelor ce le pregăteau bunicile noastre. Vă îndemnăm să-i bucurați pe cei dragi cu niște chifle de casă moi și savuroase, ce cu siguranță vor fi apreciate la cel mai înalt nivel. Obțineți cele mai fine și pufoase chifle, cu o cremă aromată și savuroasă.

 

Ingrediente:

-500 ml de lapte

-1/4 pahar de chefir (50 ml)

-1 ou

-1 linguriță de zahăr vanilat

-1 priză de sare

-1.5 lingură de zahăr

-4 g de drojdie uscată

-50 g de unt

-300 g de făină

-1 ou pentru a unge chiflele

-zahăr pudră

 PENTRU UMPLUTURĂ

-1 pahar de smântână (200 g)

-2 linguri de zahăr

-2 lingurițe de zahăr vanilat

-0.5 linguriță de amidon

 

Mod de preparare:

1. Pregătiți aluatul: într-un bol, amestecați drojdia cu 1 linguriță de zahăr.

2. Turnați în bol puțin lapte cald și amestecați. Lăsați amestecul la temperatura camerei pentru 10 minute.

3. Topiți untul și lăsați-l să se răcească.

4. Într-un bol, bateți oul cu zahărul rămas, sarea și zahărul vanilat. Adăugați chefirul cald (la temperatura camerei) și amestecul cu drojdie. Amestecați cu ajutorul unui tel.

5. Cerneți făina într-un bol mai adânc. Faceți o adâncitură pe mijloc și turnați în spațiul format amestecul cu ou și drojdie.

6. Amestecați bine, apoi turnați untul topit (la temperatura camerei). Frământați aluatul timp de 10 minute. Obțineți un aluat fin, elastic și dens.

7. Ungeți un bol cu ulei și aranjați în acesta aluatul. Acoperiți-l cu folie alimentară și lăsați-l să crească timp de 1.5 ore.

8. Împărțiți aluatul în câteva părți egale. Redați-i fiecărei porții de aluat o formă rotundă. Aranjați bilele de aluat pe o tavă de copt, preventiv tapetată cu hârtie. Apăsați puțin fiecare bilă cu mâinile, transformând-o într-o turtă. Este important să păstrați o distanță de 3-4 cm între fiecare chiflă. Aluatul va mai crește de aproximativ 2 ori.

9. Acoperiți chiflele cu folie alimentară și lăsați-le la temperatura camerei pentru 30 de minute.

10. Pregătiți umplutura: amestecați smântâna cu zahărul tos și cel vanilat. Obțineți o masă omogenă.

11. Adăugați amidonul și amestecați bine.

12. Pregătiți un borcan mic de sticlă. Ungeți fundul acesteia cu ulei (pe exterior). Cu ajutorul acestui borcan, faceți câte o adâncitură pe mijlocul fiecărei chifle.

13. Ungeți marginile chiflelor cu gălbenuș bătut. Turnați câte o porție de cremă în mijlocul fiecărei chifle.

14. Coaceți chiflele în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 190°C timp de 23-25 de minute. Aranjați chiflele pe un platou și lăsați-le să se răcească. Presărați-le cu zahăr pudră.

Poftă bună!