Dacă vrei să mai reduci carnea din alimentație, o poți înlocui foarte bine cu ciuperci. Îți recomandăm o rețetă de chiftele de ciuperci, mult mai gustoase și mai sănătoase decât cele din carne.
Ingrediente:
• 1, 5 kg de ciuperci
• 4 oua
• 3 felii de paine
• marar tocat
• o ceasca cu lapte
• 2 cepe
• 3 linguri cu faina
• usturoi
• iaurt
• ulei
• piper
• sare
Mod de preparare:
Spalam ciupercile sub jet de apa si le taiem mai mari. Curatam ceapa , o spalam si o tocam. Punem ulei intr-o cratita , calim putin ceapa si ciupercile nu mai mult de 5 minute la foc potrivit. Inmuiem painea in lapte si o stoarcem bine.
Punem intr-un bol ciupercile , ouale batute , mararul , painea , piperul si potrivim gustul cu sare. Omogenizam bine compozitia adaugand si 2 linguri de faina.
Punem ulei intr-o tigaie il lasam sa se incalzeasca si pregatim chiftelutele rotunde dupa care la tavalim prin faina scuturandu-le usor sa cada surplusul de faina.
Cand uleiul este incalzit punem chiftelutele de ciuperci sa se rumeneasca pe foc potrivit.
Le scoatem intr-un bol in care asezam hartie absorbanta care va absorbi uleiul lasat de chiftelute.
Pisam usturoiul si il amestecam cu iaurt.
Servim chiftelutele de ciuperci cu sos de iaurt si usturoi.
Pofta buna!
Sursa: sebes