Vă prezentăm o gustare rapidă de clătite sărate din dovlecei, aromate, delicioase și atât de suculente. Aceste pârjoale au o textură foarte ușoară și în același timp și foarte consistentă. Le puteți servi alături de garnitura și sosul preferat și cu siguranță vor fi pe placul tuturor.
Ingrediente:
2 bucăți | Dovlecei |
3 linguri | Pătrunjel |
0.75 linguriță | Sare |
1 bucată | Fir praz |
0.25 linguriță | Piper negru măcinat |
50 g | Făină |
2 bucăți | Ouă |
2 linguri | Ulei de masline |
Mod de preparare:
- Într-un bol amestecați dovleceii dați prin răzătoare cu ½ linguriță de sare. Lăsați-i timp de 10 minute, apoi eliminați tot lichidul din dovlecei.
- Într-un bol amestecați dovleceii cu ouăle, pătrunjelul tăiat, făina, prazul, piperul și 0,25 linguriță sare.
- Cu ajutorul unui bol cu diametrul de circa 6 cm, formați clătitele și rumeniți-le într-o tigaie cu uleiul de măsline încins.
- Savurați cu plăcere!
Pofta buna!