Chiftelele din varză – un deliciu rapid și ușor de făcut, care o să vă surprindă atât prin gustul lor cât și prin metoda simplă de preparare. Aceste chiftele au mai multe avantaje de care puteți beneficia din plin, și anume – se pot face cu diferite tipuri de făină, sunt la fel de gustoase fie calde fie reci, deci le puteți lua la pachet, se fac din câteva ingrediente ieftine și accesibile oricărui buzunar, dar mai ales sunt recomandate persoanelor care evită consumul de carne sau lactate. Serviți chiftelele din varză în calitate de aperitiv sau ca fel principal alături de orice sos preferat sau cu o salată ușoară.
Ingrediente :
700 g | Varză |
10 g | Sare |
100 g | Ceapă |
20 ml | Ulei |
2 bucăți | Căței usturoi |
2 bucăți | Ouă |
10 g | Sare |
5 g | Cimbru |
2 g | Piper negru |
100 g | Făină |
5 g | Fulgi de chilly |
20 ml | Ulei pentru prăjit |
Pentru Sos
100 g | Smântână |
1 bucată | Cățel de usturoi |
5 g | Sare |
5 g | Pătrunjel |
Mod de preparare:
- Tăiați mărunt 700 g de varză. Fierbeți varza timp de 20 minute în cratița cu apă și 10 g de sare. Scurgeți din varza fiartă surplusul de apă. Adăugați în varză 100 g de făină, 10 g de sare, 5 g de fulgi chili, 5 g de cimbru și 5 g de piper negru. Într-o tigaie cu puțin ulei încins puneți la prăjit 100 g de ceapă tocată mărunt și 2 căței de usturoi pisat. Adăugați în bolul cu varză ceapa și usturoiul prăjit, 2 ouă și amestecați până obțineți o compoziție omogenă;
- Ungeți mâinile cu puțin ulei, luați din compoziția de varză și modelați chiftele rotunde de aceeași mărime. Prăjiți chiftelele de varză în tigaia cu ulei încins, pe ambele părți, până se rumenesc frumos. Serviți chiftelele de varză cu sos din 100 g de smântână, 5 g de pătrunjel verde tocat mărunt, 5 g de sare și 1 cățel de usturoi pisat;
- Savurați cu plăcere!
Pofta buna!