„Iubesc vinetele – Fac salate, snitele, zacusca si varie, dar retetele nu sunt multe. Am copt mai multe vinete si nu m-ai reuseam sa mananc salata (eu ador salata). Am incercat sa fac chiftele (printre altele) si am ramas impresionata de textura si gustul delicat. Recomand tuturor.”
Reteta de post si pentru vegetarieni, vegani. Celiacii pot folosi faina de soia in locul fainii de grau. Optim aperitiv pentru orice petrecere cu servire la bufet/self service, relateaza iladies.eu.
Grad de dificultate: mediu
Timp de preparare: 15 preparat + 15 prajit= 30 min
Portii: 24 chiftelute = pentru 3 persoane
Ingrediente:
1 vanata coapta-n foc/gratar/aragaz
1 ceapa de marime medie
1 lingurita boia de ardei iute (optional, dar indicat)
1 lingurita usturoi praf/deshidratat
1 lingurita piper negru
2 linguri de fulgi de ovaz sau pesmet (pentru a absoarbe umiditatea)
3-4 linguri faina de grau
1-2 cani de ulei de floarea soarelui pentru prajit (se pot face si la cuptor)
1 lingurita sare (dupa gust)
Depinde, daca nu se pot modela se pune faina cat este necesara. Celiacii pot elimina fulgii de ovaz si faina, o pot inlocui cu faina de soia/naut.
Mod de preparare:
Coace vanata (cu tot cu coaja la cuptor) Cred ca stii cum se face si lasa-o sa se raceasa
Curata si ceapa si taie-o marunt. Cand s-a racit, curat-o de coaja si taie-o cu un cutit, sau cu ce folosesti tu. Pune intr-un lighean sau castron mare, adauga ceapa taiata marunt.
Adauga celelalte ingrediente (faina, mirodeniile, ceapa, sarea) amesteca foarte bine si vezi daca se leaga si se pot modela.
Daca nu, mai adauga faina de grau/soia pana se leaga. Modeleaza ce forme vrei: rotunde, de mici, plate. Cum iti vine la indemana
Le prajesti in ulei pe toate partile, vreme de 4 – 5 minute, sau le poti baga la cuptor, necesitande mai mult timp.
Pofta buna!
Sursa: Secretele.com