Savuroase, satioase si foarte usor de preparat. Se pot servi alaturi de o friptura preparata la gratar si o salata verde simpla.
Ingrediente:
500 grame cartofi,
1 ou batut,
2 linguri amidon de porumb sau faina,
2 fire ceapa verde tocate marunt sau o ceapă uscata,
1 legatura patrunel proaspat tocat,
1 legatura marar proaspat tocat,
3 catei de usturoi,
1/2 lingurita nucsoara macinata,
sare,
piper,
ulei pentru prajit.
Mod de preparare:
1. Fierbeti cartofii in coaja, apoi lasati-i sa se raceasca complet, cutatati-i de coaja si dati-i pe razatoarea cu ochiuri mici. Puneti cartofii rasi intr-un castron mare. Adaugati peste acestia oul batut, ceapa verde tocata marunt, patrunjelul, mararul, amidonul de porumb, sarea, usturoiul pisat, nucsoara macinata si piperul.
2. Mixati bine ingredientele pana obtineti o compozitie omogena.Din aluatul obtinut formati 6 chiftele de cartofi (daca aluatul este prea moale mai adaugati o lingura amidon sau faina). Incingeti uleiul intr-o tigaie antiaderenta. Prajiti chiftele din cartofi la foc mic cateva minute pe fiecare parte.
3. Scoateti chiftelele pe un platou pe care ati pus un prosop de hartie pentru a absorbi din grasime. Serviti chiftelele de cartofi calde.
Pofta buna!