Să încercăm să gătim pește de râu copt delicios.
Ingrediente:
- crap – 2,5 kg;
- ceapa verde – 4 buc.;
- ghimbir;
- condimente pentru pește – linguriță;
- sare – 1 lingura;
- vin alb sec – 200 ml;
- roșii;
- ulei vegetal;
- sos de soia – 4 linguri;
- oțet de mere – linguriță;
- miere – linguriță
Mod de preparare:
Împărțim peștele, curățat de măruntaie, solzi, aripioare și coadă, în bucăți mari. Lățimea fiecărei piese este de 2 degete. Ceapa verde se toacă grosier și se taie ghimbirul în felii subțiri.
Adăugați ghimbir și ceapă la pește, adăugați condimente de pește și sare, turnați ulei vegetal – aproximativ 150 ml.
Se amestecă peștele cu condimente și se pune într-un recipient adânc.
Se toarnă marinada rezultată peste pește, se acoperă cu folie alimentară și se lasă la frigider 24 de ore.
Transferați bucățile de pește marinate într-o tavă de copt.
Facem tăieturi încrucișate în roșii și le punem în adâncitura din fiecare bucată de pește. Se toarnă ulei vegetal peste pește și se coace la 180 de grade timp de 40-45 de minute.
Pentru sos, amestecați sosul de soia cu oțet și miere.
Se recomanda servirea pestelui copt cu sos preparat. Rezultatul este un pește de râu excelent, suculent, un deliciu.
Pofta buna!