Ingrediente :
12 ardei de mărime potrivită,
500 g carne tocată,
60-80 g orez,
o ceapă,
un ou,
3-4 rădăcini de morcov şi pătrunjel,
mărar,
leuștean,
piper,
bulion.
Mod de preparare:
Carnea tocată se amestecă cu ceapa , orezul bine spălat, oul, verdeaţa, sare şi piper, până se obţine o pastă omogenă.
Ardeii se curăţă de coajă, având grijă să rămână întregi, apoi se spală şi se lasă să se scurgă. Ardeii se umplu cu compoziţia de carne, iar la capete se presară cu puţină făină. Morcovul şi rădăcina de pătrunjel se taie cubuleţe, se pun în oala pregătită pentru ciorbă, peste care se adaugă o cană de apă. Zarzavatul se lasă să se înăbuşe câteva minute, apoi se adaugă 2-3 litri de apă. Când apa dă în clocot, se pun ardeii umpluţi şi se fierb 20-30 de minute. După acest interval, se adaugă bulionul, după gust şi se mai dau câteva clocote. Ciorba se drege cu ou și smântână, apoi se adaugă verdeața: pătrunjel verde, mărar sau leuștean, după preferință.
Pofta buna !
Sursa: Accent Media