Ingrediente:
- 1 cocos crescut la curte
- 4 morcovi
- 2 radacini patrunjel
- 2 buc pastarnac
- 1 telina mica
- 1 ceapa sau/si 2 cepe verzi
- 2 buc ardei gras
- 2 legaturi leustean
- 1 cartof
- sare
- 1 litru de bors
- 1 galbenus (optional)
- 100 ml smantana pentru servit
Mod de preparare :
- Carnea bine curatata si portionata se pune la fiert in 3 litri de apa rece cu o lingurita de sare. Se aduna bine spuma si se controleaza cu o furculita daca este bine patrunsa.
Zarzavatul, mai putin cartoful si ardeiul gras, se spala, se curata si se toaca cubulete.
Calim doua minute cu putin ulei pentru a obtine o aroma mai pronuntata si pentru culoarea galbena pe care o da morcovul.
Taiem cartoful cubulete si ardeiul gras julienne.
Adaugam peste zarzavatul calit zeama in care a fiert cocosul, strecurata, impreuna cu bucatile de carne. Lasam sa fiarba cinci minute.
Adaugam cartoful si ardeiul gras, ptrivim de sare si mai lasam zece minute la foc mediu, cu capac.
Fierbem borsul separat si-l adaugam la ciorba. In mod normal, tot procesul de fierbere al zarzavatului nu va depasi 20 minute. Stingem focul si adaugam leusteanul.
Se poate drege cu un galbenus si smantana. De data asta, am lasat-o nedreasa, dar am servit-o cu smantana si ardei iute.
Pofta buna !
Sursa: Gust Divin