Ciorbe, supe si borsuri

Ciorba de fasole boabe este savuroasa. Insa noi avem o reteta cu 2 ingrediente in plus care o fac mult mai gustoasa. Reteta de la Manastirea Prislop

 

 

 

 

Aceasta ciorba cred ca este preferata a peste 70% din populatia tarii. Noi am cautat sa va oferim cea mai buna si potrivita reteta pentru acest fel de mancare.

Aceasta reteta de ciorba de fasole este de post dar nu numai si este primita de la o maicuta de la Manastirea Prislop si se prepara extrem de simplu si de gust nu mai vorbim… Acestea fiind spuse, sa trecem la treaba:

Ingredientele pentru ca aceasta reteta sa iasa fix ca cea pe care am gustat-o noi la Manastire sunt:

 

Ingrediente:

600 g fasole boabe uscata,

3 cepe,

2 morcovi,

2-3 ardei (in functie de marimea acestora),

6-7 rosii mici (rosii cherry),

1/1,5 linguri de pasta de tomate,

o jumatate de telina mica,

70 ml ulei,

patrunjel proaspat,

sare si piper dupa gustul fiecaruia.

 

Mod de preparare:

Prepararea este destul de simpla pentru gospodinele noastre care ne citesc articolele: Fasolea boabe (aleasa) se pune la inmuiat de seara, in apa. Se pune la fiert cu apa rece (3.5 litri), dupa 10-12 minute de la fierbere se inlocuieste cu alta apa curata. Procedura se repeta de doua ori.

Legumele se spala si se curata apoi le taiem cubulete, fara rosii (acestea se decojesc pentru un viitor pas). Separat intr-o oala se adauga uleiul la incins, se adauga legumele si se lasa cateva minute sa calit pana isi schimba putin culoarea.

Se adauga pasta de tomate, rosiile decojite si supa de fasole, circa cinci, sase polonice, apoi se lasa sa fiarba la foc mic circa 12-15 minute.

Dupa acest timp se adauga peste legume si fasolea fiarta. Se lasa sa mai dea cateva clocote, se adauga sare si piper, dupa gustul fiecaruia, dupa care se ia de pe foc si se adauga patrunjel taiat marunt. Se mai lasa cateva minute pentru ca patrunjelul sa isi imprastie aroma dupa care o puteti servi. Se serveste calduta.

 

Pofta buna!

 

 Sursa