Orice ai vrea sa faci, sa pescuiesti, sa vezi, sa mananci in delta, daca nu incerci un bors de peste facut la bunicii de acolo degeaba ajungi prin zona.
Va dau cateva sfaturi inainte de a vedea reteta, pestele tre sa fie cat mai prospat adica nu congelat, curatat si spalat.
Borsul pescaresc se mananca intr-un alt fel in delta, adica se scoate pestele si cartofi fierti aproape intregi pe un platou si zeama separat si sa vedem cum o fi.
Ingrediente :
- Crap: 500 gr
- Otet, bors, lamaie: 200 ml
- Hamsie: 300 gr
- Ulei: 150 ml
- Biban, platica: 500 gr
- Somn: 500 gr
- Sare: dupa gust
- Leustean: cat vreti
- Cartofi: 1,5 kg
- Patrunjel: cat vreti
- Ceapa: 2 buc
- Rosii: 1 kg
- Morcov: 300 gr
- Albitura : 300 gr
- Usturoi: pasta
Mod de preparare :
Se curăţă zarzavatul, se taie bucăţi subţiri şi se pune la fiert împreună cu ceapa tocată mărunt şi uleiul. Separat se fierb hamsiile, se trec printr-o strecurătoare şi se pune în oala cu ciorbă. Se fierbe borşul separat şi se adaugă la ciorba de peşte.
Se curăţă restul peştelui, se spală, se taie în bucăţi şi se pun în oala cu ciorbă. Se lasă să fiarbă 10 minute, apoi se adaugă roşiile curăţate de coajă şi tăiate în felii, se potriveşte de sare, se acreşte după gust cu oţet. Se mai lasă pe foc 5 minute, apoi se dă oala cu ciorbă pescărească deoparte, se presară frunzele de leuştean şi pătrunjel, tocate mărunt.
Aceasta este o reteta din Delta Dunarii, de la Sulina a pregatit o bunicuta, a fost super gustosa si satioasa cu pestele pe platou cu cartofi inainte si dupa zeama.
Pofta buna.
Sursa : Retete ca la bunica