Retete de Mancaruri

Ciulama de ciuperci cu pui si smantana

 

 

 

 

Ingrediente:

pui (4-5 pulpe)
ciuperci -750 de grame
smantana-200 de grame
2 cepe
o jumatate de ardei gras
o lingura de faina
patrunjel
sare.

 

Mod preparare:

Incepem sa tocam ceapa, ardeiul si ciupercile.Pulpele le punem la prajit, separat, si le lasam pana cand incep sa prinda culoare, deci nu le prajim definitiv.In alta cratita punem ceapa cu ardeiul si le calim putin, pana cand ceapa incepe sa prinda culoare, adaugam ciupercile taiate si pulpele, le lasam la foc mic sa se caleasca, pana cand scade apa pe care o lasa de obicei ciupercile.
Cand totul s-a calit adaugam 100-150 ml de apa, punem sare sau vegeta si mai lasam sa fiarba 10-15 minute, adaugam smantana amestecata cu o lingura de faina si lasam mancarea pe foc, pana cand sosul se ingroase.
Oprim focul si tocam patrunjelul in mancare.

Se serveste cu mamaliga.

 

Pofta buna!

 

Sursa: Sa gatim pas cu pas