Încercând această rețetă, veți obține ciuperci foarte gustoase și crocante. Nu trebuie să le conservați. Deja a doua zi ciupercuțele vor fi gata pentru servire.
Ingrediente:
– 500 g de ciuperci proaspete Champignon
– 3 căței de usturoi
– 1 ceapă medie
– ½ ardei gras roșu tăiat cubulețe
pentru marinadă
– 1 l de apă
– 1 frunză de dafin
– 5 boabe de piper negru
– 80 ml de oțet de masă 9%
– 1.5 lingurițe de sare
– 1 lingură de zahăr
– 1 lingură de ulei de măsline
– oregano uscat
Mod de preparare:
1. Curățiți ciupercile și ștergeți-le cu o cârpă umedă.
2. Fierbeți-le timp de 5 minute în apă puțin sărată.
3. Strecurați ciupercile fierte.
4. Pregătiți marinada. Aduceți la punctul de fierbere 1 l de apă, împreună cu frunza de dafin, boabele de piper și oregano. Fierbeți timp de 2-3 minute. Luați de pe foc, adăugați oțetul și uleiul de măsline. Adăugați sare după gust.
5. Dacă ciupercile sunt mari, puteți să le tăiați în jumătate, dar mai bine să luați ciuperci mici și să le pregătiți întregi. Puneți ciupercile într-un castron de ceramică, adăugați cubulețele de ardei, ceapa și usturoiul mărunțite.
6. Turnați deasupra marinada fierbinte, acoperiți cu un capac și lăsați sa se răcească.
7. După ce s-au răcit, le dați la frigider și după 12 ore ciupercile vor fi gata pentru servire.
Poftă bună!