Preparate fara carne

Ciuperci pe pat de mămăligă, o rețetă de post foarte sățioasă și gustoasă care poate fi mâncată în toată perioada postului. Ușor de preparat, inedită și sănătoasă

 

 

 

 

Iata o reteta delicioasa, numai buna pentru cei care tin post.

 

Ingrediente:

1 cutie ciuperci,

malai pentru mamaliga,

1 ceapa mare,

1 legatura marar,

2-3 linguri margarina,

sare, piper.

 

Mod de preparare:

Se calesc ciupercile in putin ulei. Se adauga ceapa si se mai lasa pe foc pana devine sticloasa.

Se adauga sare, piper, condimente, mararul tocat marunt si se lasa deoparte.Se face o mamaliga potrivit de moale, se rastoarna intr-un castron si se amesteca cu margarina.

Se unge o tava de cozonac cu margarina, se pune un strat de mamaliga si apoi se pune amestecul de ciuperci.

Se mai pune deasupra un strat de mamaliga, se niveleaza si se da la cuptorul incins circa 30 minute. Cand e gata se lasa putin sa se aseze si se rastoarna cu grija pe un platou. Se taie felii si se serveste.E foarte buna si rece.

 

Poftă bună!

 

Sursa: Krespy