Un aperitiv foarte interesant, facut in joaca, oua si rosii umplute face toata lumea, dar ceea ce il face simpatic este aranjamentul sub forma de ciupercute „otravitoare”
Ingrediente :
5 oua fierte tari
5 rosii potrivite
50 g unt
100 g sunca presata
5-6 fire de ceapa verde
cateva fire de patrunjel
1 castravecior acru
1 bucatica de castravete proaspat, pentru decor
sare, piper dupa gust
Mod de preparare :
Curatati ouale de coaja, taiati un capacel din partea mai lata si scoateti usor cu lingurita galbenusurile. Taiati capacelul rosiilor si goliti-le de continut.
Taiati sunca, ceapa si castraveciorul in bucati potrivite si puneti-le intr-un blender impreuna cu galbenusurile si untul.
Puneti putina sare, piper dupa gust si aveti grija sa nu mixati mai mult de 5-6 secunde, ca sa nu se transforme intr-o „papalisca”, sa ramana cat de cat bucatele intregi in compozitie.
Din albusul ramas am format bulinutele, taindu-le cu un pai. Bulinutele se „lipesc” imediat pe capacelele ciupercutelor, foarte simplu: unde le asezi, acolo raman. Pe langa ciupercute, asezati frunzulite de patrunjel verde, ca iarba dintr-o poienita.
Pofta buna !
Sursa : Arta culinara cu Doina