Ingrediente:
2-3 cartofi
1 ou
sare, piper
putina ceapa verde
putin Emmentaler(20-30 g)
putin ulei
putin ienibahar
branza calcica
Usturoi – 2-3 catei
Mod de preparare:
Cartoful si emmentalerul se dau pe razatoarea mare si se amesteca cu un ou.
Se condimenteaza cu sare, piper si putin ienibahar. Se adauga ceapa verde taiata marunt, usturoi maruntit dupa gust.
Din compozitia obtinuta se formeaza bile pe care le aplatizam in palma.
Le prajim intr-o tigaie antiaderenta bine incinsa cu putin ulei cateva minute pe fiecare parte, la foc mic, sa se patrunda bine si sa prinda o crusta aurie.
Cand clatitele au fost gata, le-am decupat cu ajutorul unui inel si le-am aranjat in straturi cu felii de branza calcica
Miez de lapte- singura care are forma asta- asa cum vedeti in fotografii.
Voi puteti insa folosi ce branza aveti sau ce branza va place.
Pofta buna!