Clatite si Gogosi

Clatite cu crema de lapte, vanilie si mac. Un deliciu!

 

 

bfcb1109e4e5c569e055734e9a033c47

 

 

Ingrediente:

2 oua
550 ml lapte
50 g faina75 g mac
120 g zahar pudra cu vanilie
1 zahar vanilat 

Mod de preparare:

Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga uleiul, iaurtul apoi laptele, vanilia si faina. Se amesteca pana se omogenizeaza si rezulta un aluat fluid, putin mai gros decat la clatitele obisnuite.
Se prajesc in putin ulei, pe ambele parti. 

Crema:

Se amesteca ouale cu zahrul si vanilia. Se adauga macul si faina.
Se pune compozitia pe foc mic si se adauga treptat laptele. Se lasa sa fiarba 5 minute pana se ingroasa putin.
Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. La inceput crema va fi destul de moale, dara dupa ce se raceste se ingroasa.
Se umple clatitele cu crema si se servesc cu pofta. 

Pofta buna!

 

Sursa:  La Ancuta