Clatite si Gogosi

Clatite cu verdeata si cascaval si usturoi

 

 

Ingrediente: 

1 pahar faina

2 pahare lapte

150g cascaval (alege un sortiment tare)

2 oua

1 legatura patrunjel

1 plic praf de copt

1 lingurita zahar

1 linguita sare

1 lingurita ulei

50g unt

1 catel de usturoi

 

Mod de preparare:

Spala patrunjelul si taie-l marunt, apoi rade cascavaul pe razatoarea mica.

Intr-un bol pentru mixer adauga ouale impreuna cu sarea si bate-le foarte bine. Adauga apoi zaharul si continua sa mixezi pana obtii o spuma. Adauga apoi laptele si untul topit, insa ai grija sa nu fie fierbinte.

Treptat incorporeaza faina pe care ai amestecat-o in prealabil, cu praful de copt. Adauga apoi cascavalul, verdeata si usturoiul pisat foarte bine.

Unge o tigaie pentru clatite cu uleiul vegetal si prepara clatitele in mod normal.

Serveste clatitele calde, cu cascaval ras pe deasupra si cu o lingura de smantana.

 

Pofta buna !

 

Sursa: Jurnalderetete.md