Ingrediente:
1 pahar faina
2 pahare lapte
150g cascaval (alege un sortiment tare)
2 oua
1 legatura patrunjel
1 plic praf de copt
1 lingurita zahar
1 linguita sare
1 lingurita ulei
50g unt
1 catel de usturoi
Mod de preparare:
Spala patrunjelul si taie-l marunt, apoi rade cascavaul pe razatoarea mica.
Intr-un bol pentru mixer adauga ouale impreuna cu sarea si bate-le foarte bine. Adauga apoi zaharul si continua sa mixezi pana obtii o spuma. Adauga apoi laptele si untul topit, insa ai grija sa nu fie fierbinte.
Treptat incorporeaza faina pe care ai amestecat-o in prealabil, cu praful de copt. Adauga apoi cascavalul, verdeata si usturoiul pisat foarte bine.
Unge o tigaie pentru clatite cu uleiul vegetal si prepara clatitele in mod normal.
Serveste clatitele calde, cu cascaval ras pe deasupra si cu o lingura de smantana.
Pofta buna !
Sursa: Jurnalderetete.md