Clătitele preparate pe bază de maioneză se deosebesc prin gust original și culoare frumoasă. Folosind puține ingrediente, veți prepara ușor clătite delicioase, care vor fi pe placul adulților și copiilor. Aceste clătite sunt subțiri, foarte gingașe și aromate și pot fi servite cu dulceață, gem, miere sau smântână. Savurați-le cu plăcere!
Ingrediente:
-2 ouă
-2 linguri de maioneză
-2 linguri de zahăr
-0.5 linguriță de vanilie
-0.5 linguriță de praf de copt
-0.5 linguriță de sare
-2 linguri de ulei
-0.5 l de apă fiartă caldă
-9 linguri de făină
Mod de preparare:
1. Bateți ouăle într-un bol, adăugați maioneza, presărați zahărul, sarea, praful de copt, vanilia, turnați apa caldă, presărați făina cernută, adăugați uleiul și amestecați toate ingredientele. Aluatul este gata.
2. Puneți tigaia la foc și ungeți-o cu ulei.
3. Distribuiți aluatul pe suprafața tigăii.
4. Coaceți clătitele la foc moderat timp de aproximativ un minut pe fiecare parte.
5. Puneți clătitele pe o farfurie una peste alta.
Pofta buna!