Cei mai mulţi oameni folosesc lămâia doar pentru sucul ei şi aruncă coaja. Însă aceasta are în compoziţia ei multe substanţe nutritive şi vitamine benefice pentru sănătate. Coaja de lămâie conţine aproximativ de cinci-zece ori mai multe vitamine decât sucul de lămâie, conţine fibre, potasiu, magneziu, calciu, acid folic, vitamina C şi betacaroten.
De asemenea, coaja de lămâie conţine limonene, substanţe care lupta împotriva celulelor canceroase din organism. Aceste substanţe previn şi tratează diferite tipuri de cancer, inclusiv cancerul de piele, de colon şi cancerul de sân. Datorită conţinutului ridicat de calciu, coaja de lămâie ajută la prevenirea osteoporozei, artritei inflamatorii şi artritei reumatoide. Conţine şi bioflavonoide care ajută la reducerea nivelurilor de stres oxidativ şi la eliminarea elementelor toxice din organism. Coaja de lămâie are proprietăţi antimicrobiene şi protejează împotriva infecţiilor bacteriene şi fungice.
Sursa : Ziua de Constanta