Fructele fac parte din alimentația zilnică a oricărei persoane, în primul rând pentru aportul de vitamine și minerale pe care îl aduc organismului. Dacă suntem acasă ori într-o companie și un loc fără prea multe pretenții, putem mânca fructele în mod clasic, adică putem mușca din măr, pară, piersică ori banană, dar vom avea grijă să aruncăm cotorul, coaja sau sâmburele la un coș de gunoi, nu pe stradă. În cazul în care ne aflăm la restaurant sau într-un loc mai pretențios, vom mânca fructele conform bunelor maniere, ținând cont de câteva reguli.
Unele fructe, cum sunt merele sau perele se taie cu cuțitul în patru, se curăță bucățile de coajă și căsuța semințelor, apoi se taie bucăți mici pe care le mâncăm cu furculița.
Cireșele, vișinele, strugurii se pot mânca fără probleme cu mâna, punând codițele și sâmburii pe farfurie. Strugurii se vor mânca bob cu bob de pe ciorchine, dar dacă este un ciorchine prea mare, vom rupe o bucată din el și vom mânca boabele de strugure. Nu e permis să se scoată pielița și sâmburii strugurilor. Dacă nu puteți mânca boabele de struguri cu pieliță și sâmburi, mai bine renunțați să le mâncați la restaurant.
Căpșunile se pot mânca ori cu mâna (dacă au codițe) ori cu lingurița (dacă li s-a îndepărtat codița). Tot cu lingurița se mănâncă și zmeura, afinele, murele.
Sursa : Ziarul Unirea