Coltunasii sunt un preparat delicios, care in traditia chineza semnifica prosperitate. Forma de semiluna a coltunasilor, se aseamana cu lingourile de aur sau de argint din antichitate care erau folosite ca moneda de shimb.
Coltunasii cu visine si sos de smantana sunt un desert delicios.
Ingrediente:
- 6 oua;
- faina;
- 500 g de visine;
- 100 g de zahar;
- 200 g de smantana;
- 50 g de unt;
- sare.
Mod de preparare:
- din oua, apa si faina cat cuprinde se face un aluat ca pentru taitei (sa ramana moale insa); acesta se framanta, se intinde si se taie in patratele de 7-8 cm;
- visinele se curata de samburi, se amesteca cu zaharul si se pun la rece;
- patratelele de aluat se umplu cu jumatate din cantitatea de visine, apoi se impaturesc si se pun la fiert in apa clocotita cu putina sare;
- cand se ridica la suprafata se scurg si se trec printr-un jet de apa rece, apoi se stropesc cu unt cald;
- din smantana si zeama lasata de visine in zahar se face un sos, care se toarna peste coltunasi;
- visinele ramase se folosesc pentru decor.