Clatite si Gogosi

Colțunași leneși cu vișine și sos de smantana – o rețetă ingenioasă, ușor de preparat și foarte delicioasă!

 

 

Colțunași leneși cu vișine și sos de smantana – o rețetă ingenioasă, ușor de preparat și foarte delicioasă!

 

 

Coltunasii sunt un preparat delicios, care in traditia chineza semnifica prosperitate. Forma de semiluna a coltunasilor, se aseamana cu lingourile de aur sau de argint din antichitate care erau folosite ca moneda de shimb.

Coltunasii cu visine si sos de smantana sunt un desert delicios.

 

Ingrediente:

  • 6 oua;
  • faina;
  • 500 g de visine;
  • 100 g de zahar;
  • 200 g de smantana;
  • 50 g de unt;
  • sare.

 

Mod de preparare:

  • din oua, apa si faina cat cuprinde se face un aluat ca pentru taitei (sa ramana moale insa); acesta se framanta, se intinde si se taie in patratele de 7-8 cm;
  • visinele se curata de samburi, se amesteca cu zaharul si se pun la rece;
  • patratelele de aluat se umplu cu jumatate din cantitatea de visine, apoi se impaturesc si se pun la fiert in apa clocotita cu putina sare;
  • cand se ridica la suprafata se scurg si se trec printr-un jet de apa rece, apoi se stropesc cu unt cald;
  • din smantana si zeama lasata de visine in zahar se face un sos, care se toarna peste coltunasi;
  • visinele ramase se folosesc pentru decor.

 

Pofta buna!