Ingrediente:
pentru aluat:
- 2 kg făină
- 600 ml apă
- 1 ou
- sare
pentru umplutură:
- 500 g carne de vită
- 500 g carne de porc (in reteta turceasca era carne si untura de miel)
- 150 g untură
- 80 g ceapă
- 20 g verdeață
- 30 g ceapă verde
- 1 ardei iute
- usturoi
- sare, piper
Mod de preparare:
1. Pentru umplutură, dăm carnea prin mașina de tocat. Adăugăm untura, ceapa verde, verdeața tocată, sarea, piperul și amestecăm foarte bine.
2. Dăm ardeiul iute, ceapa și usturoiul prin mașina de tocat. Amestecăm bine masa obținută cu carnea tocată și adăugăm condimente după gust.
3. Adăugăm apă cât să diluăm umplutura.
4. Pentru aluat, amestecăm făina cu apa, oul și sarea. Frământăm până obținem un aluat moale și omogen.
5. Întindem aluatul într-o foaie subțire. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem pătrațele din aluat.
6. Așezăm umplutură pe fiecare bucățică de aluat și formăm pachețele.
7. Fierm colțunașii într-un vas cu apă. La final, îi decorăm cu verdeață. Rezultatul sunt colțunașii cu o umplutură gustoasă și suculentă, cu aluat subțire, dar rezistent.
Pofta buna!