Daca iti place gustul bananelor cu ciocolata si adori deserturile de casa, asigura-te ca pregatesti aceasta prajitura. O combinatie captivanta de banane si ciocolata atrage pe toata lumea. Poti pregati acest desert pentru petrecerile in familie. Cu siguranta, vei primi o multime de complimente!
Ingrediente:
- 3 oua, 200 gr zaharcop
- 3 linguri de lapte,
- 200 gr faina alba,
- 3 linguri cacao,
- un plic praf de copt,
- 1 plic zahar vanilat,
- 4 banane mari.
pentru frisca:
- 2 pachete praf de frisca
- 250 ml lapte rece
pentru crema:
- 200 ml lapte,
- 350 ml apa,
- 100 gr zahar,
- 2 linguri faina.
In plus:
- 200 ml lapte
- 100 gr ciocolata de menaj
Mod de preparare:
Bate ouale spuma impreuna cu zaharul. Adauga apoi lapte, faina, cacao, praf de copt si zahar vanilat. Amesteca bine. Unge o tava dreptungiulara cu ulei si presara putina faina.
Se toarna aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade. Poti face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca aluatul este copt, inainte de a opri cuptorul.
Bate frisca cu laptele pana se intareste, apoi pune-o la frigider pentru cel putin o ora. Intre timp, te poti ocupa de crema. Pune intr-un vas, la fiert, laptele, faina si zaharul. Amesteca usor pana obtii o crema neteda. Pentru a prepara glazura topeste ciocolata de menaj la cuptorul cu microunde.
Insiropeaza aluatul cu lapte si aplica un strat subtire de frisca. Adauga felii de banane peste stratul de frisca. Asaza apoi crema peste banane si intinde-o uniform. Adauga glazura de cioclata pe toata suprafata prajiturii. Lasa prajitura la racit, apoi pune-o la frigider peste noapte. A doua zi se poate taia si servi.
Pofta buna!