Torturi

Combinația perfectă de umplutură cremoasă de ciocolată și afine…

 

 

Combinația perfectă de umplutură cremoasă de ciocolată și afine…

 

Ingrediente:

Pentru aluat:
5 gălbenușuri de ou
1 praf de sare
60 g (4 linguri) zahăr
40 g (3 linguri) cacao
45 g (3 linguri) apă
80 g (1/2 cană) făină
1 lingură amidon de porumb/amidon/gelatină 1
linguriță praf de copt 68 g linguriță pentru copt 68 g linguriță 25 de minute la 180 ℃ (356 ℉)

Pentru cremă:
2×9 g (3 lingurițe) gelatină
2×60 g (4 linguri) apă rece
600 g (2+1/4 căni) cremă de brânză
240 g (2 căni) zahăr pudră
500 g (5 căni) afine
60 g (4 linguri) zahăr 250 g/
2 linguri de supă m 3 g (2 lingurițe) gelatină 20 g (1 lingură + 1 linguriță) apă rece

Se lasă la frigider 3 ore

 

Mod de preparare:

1. Bateți ouăle cu zahărul, apoi amestecați cu cacao. Se adauga apa, se amesteca, apoi se toarna faina cernuta amestecata cu amidon si praful de copt. Bateți până când totul este combinat.

2. Dați deoparte și bateți albușurile spumă cu zahărul (cu teluri curate și uscate) până se formează vârfuri tari.

Adăugați-l la amestecul anterior și amestecați încet cu o spatulă, astfel încât să rămână spumos.

3. Turnati amestecul intr-o tava pregatita (tapetata cu hartie de copt) si coaceti 25 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade.

Lăsați-l să se răcească, apoi tăiați partea de sus a pandișpanului și măcinați-l într-un blender.

4. Dizolvați gelatina în apă rece și lăsați deoparte să se umfle. Într-un castron separat, amestecați crema de brânză cu zahăr pudră, apoi împărțiți-o în două părți.

Într-o parte, turnați gelatina (topită în cuptorul cu microunde sau abur) și firimiturile de pandișpan.

5. Bateți smântâna cu un mixer până se îngroașă, apoi adăugați-o în umplutură și amestecați. Se întinde peste pandișpan și se netezește.

6. Puneti afinele intr-o cratita larga si turnati peste zahar si zeama de lamaie.

Gatiti-le la foc moderat, acoperite si amestecand din cand in cand, timp de 7 minute. Apoi se strecoară și se amestecă pulpa.

7. Adaugati gelatina in a doua parte a crema de branza (la fel ca si precedentele), apoi afinele amestecate.

La final, combinați cu frișca. Se toarnă în formă și se lasă să se răcească la frigider pentru 30 de minute.

8. Adaugati gelatina in sucul strecurat, amestecati si turnati peste prajitura. Se lasa la frigider cel putin 3 ore inainte de servire.

 

Pofta buna!

 

 Suesa