Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou

Coniacul de casă necesită răbdare și atenție pentru detalii – Două rețete naturale, din ingrediente simple

 

 

Coniacul de casă necesită răbdare și atenție pentru detalii – Rețetă simplă, naturală, din ingrediente simple

Reteta nr.1

 

Ingrediente:

– 3 litri de palinca;

– 3 linguri de zahar;

– 3 cuisoare;

– 2 linguri coaja de stejar;

– 3 miligrame de nucsoara macinata;

– o jumatate de gram de coriandru macinat.

coniac de casă

Mod de preparare:

– dizolva zaharul intr-o cantitate mica de palinca. Poti inerca sa faci chiar sirop de caramel.

Lichior de scorțișoară de casă din vodcă

– inmoaie coaja de stejar in apa clocotita, tineti-o timp de 10 minute, dupa care usuc-o.

– pune toate ingredientele intr-un borcan, toarna palinca, adauga siropul si pune preparatul intr-un loc racoros, ferit de lumina.

– lasa coniacul sa se linisteasca, vreme de 3 saptamani.

– in momentul in care coniacul are nuanta specifica de maro si un gust intens, filtreaza-l si pune-l in sticle.

– gustul va deveni desavarsit abia dupa 2 ani! Asteptarea, insa, merita!

pasul 3

Reteta nr. 2

 

Ingrediente:

  • 1 litru de vin roșu de calitate medie (preferabil un vin cu taninuri bogate și arome robuste)
  • 1 cană de zahăr brun sau alb
  • coaja rasă de la 1 portocală și de la 1 lămâie (fără partea albă, care este amară)
  • 1 păstaie de vanilie (opțională)
  • 5-6 boabe de coriandru
  • 3-4 cuișoare
  • 1 scorțișoară întreagă
  • 1 bucățică mică de ghimbir proaspăt (opțional)
  • 1/2 linguriță de esență de migdale (opțională)
  • 1/4 linguriță de extract de vanilie (opțional)
  • 1/4 linguriță de extract de migdale (opțional)

 

Mod de preparare:

  1. Într-o cratiță mare sau o oală, combinați vinul roșu cu zahărul brun și aromele: coaja de lămâie și portocală, scorțișoara, cuisoarele și, dacă doriți, ghimbirul proaspăt ras și nucșoara măcinată.
  2. Puneți cratița pe foc mediu și încălziți amestecul până când zahărul se dizolvă complet, amestecând din când în când. Nu lăsați amestecul să fiarbă.
  3. După ce zahărul s-a dizolvat, acoperiți cratița și lăsați amestecul să se răcească complet la temperatura camerei. Lăsarea aromei să se infuzeze în vin este crucială pentru a obține un coniac delicios.
  4. După ce amestecul s-a răcit complet, transferați-l într-o sticlă de sticlă sau într-un recipient etanș și păstrați-l într-un loc întunecat și răcoros pentru o perioadă de cel puțin o săptămână, dar ideal ar fi să lăsați să se maturizeze timp de cel puțin o lună. Cu cât sticla stă mai mult, cu atât aromele se vor amesteca mai bine și coniacul va deveni mai fin și mai echilibrat.
  5. După perioada de maturizare, coniacul de casă este gata de servit! Turnați-l în pahare mici și savurați-l cu plăcere alături de prieteni sau familie.

Acest coniac de casă simplu și delicios este perfect pentru a vă bucura de o aromă rafinată și un gust bogat, fără a fi nevoie să cheltuiți o avere pe o sticlă de brand. Savurați-l cu moderație și bucurați-vă de fructul muncii voastre!

 

Să îl savurați cu drag! Și cu măsură!  

 

3 retete de casa pentru coniac aromat si invechit de ciocolata

Sursă 

Sursă