Cornulete cu mere si scorțișoară – Delicioase si foarte usor de preparat
Această rețetă este întotdeauna utilă atunci când oaspeții sunt la colț și nu aveți nicio bunătate pregătită.
Ingrediente:
Aluat:
50 g zahăr granulat
un praf de sare
5 g zahăr vanilat
1 ou
2 linguri lapte
50 g unt topit
4 g praf de copt
230 g faina
Umplutura:
2 mere
2 linguri de zahar granulat
un praf de sare
scorțișoară măcinată – după gust
1 lingura de unt
1 lingura miere
Decor:
zahăr pudră
Mod de preparare:
1. Merele se rad. Se stropesc cu zahar, se condimenteaza cu un praf de sare si se condimenteaza cu scortisoara macinata dupa gust.
Adăugați untul și gătiți la foc mic.
2. În timp ce gătiți, adăugați miere și amestecați. Odată fiert, transferați umplutura de mere pe o farfurie pentru a se răci.3. Puneți zahărul granulat, zahărul vanilat și ouăle într-un castron mare și amestecați cu un tel.Adăugați un praf de sare, lapte – amestecați, adăugați untul topit și amestecați din nou.4. La final se adauga praful de copt, faina, se mai amesteca o data, se framanta cu mana si se modeleaza amestecul de aluat.5. Apoi împărțiți aluatul în două părți egale și modelați-le în bile mari cu mâinile.6. Așezați-le pe hârtie și întindeți-le cu sucitorul.7. Cu ajutorul unui sucitor decorativ, creați 8 triunghiuri egale și faceți 3 tăieturi mici pe interiorul fiecărui triunghi.8. Întindeți umplutura de mere pe capete și rulați fiecare bucată într-o formă de rulou.9. Așezați-le pe o foaie de copt tapetată cu hârtie de copt, îngrijit una lângă alta.10. Coaceți-le în cuptorul preîncălzit pentru 15-20 de minute la 180°C.
11. După ce a trecut timpul, verificați dacă rulourile sunt coapte și dacă da, scoateți-le din cuptor.
12. La final, stropiți-le cu zahăr pudră și serviți-le cu dragoste, mult gust și bucurie.