Panificatie

Cornuri cu magiun si nuca

 

 

002

 

 

Ingrediente:

– 500 g faina
– 25 g drojdie
– 3 linguri zahar
– 150 ml ulei sau untura
– 1 ou
– 1 lingurita sare
– 1 fiola esenta rom sau vanilie
– 100 ml lapte
– 300 g  magiun
– 150 g miez de nuca
– 1 ou pentru uns
– 3 linguri zahar pentru decor
– faina pentru planseta
– 1 lingura ulei pentru tava

 

Preparare:

1. Freci drojdia cu zaharul pana obtii o pasta omogena, in care zaharul s-a dizolvat. Cerni faina intr-un castron, iar in mijloc faci o adancitura, in care pui treptat oul batut cu sarea, drojdia, esenta, uleiul si laptele caldut. Framanti aluatul si il lasi sa creasca la cald, timp de 3/4 ora.
2. Imparti aluatul in 5 bucati egale, pe care le intinzi cu sucitorul, pe planseta presarata cu faina, sub forma unor cercuri groase de 7-8 mm. Cu un cutit bine ascutit, trecut prin faina, tai cercurile in 8 triunghiuri.
3. Amesteci nuca macinata cu magiunul. Pui cate o lingurita de amestec la baza fiecarui triunghi si le rulezi. Le asezi in tava unsa si le lasi sa dospeasca 1/2 ora.
4. Ungi cornuletele cu ou batut si le coci 25 de minute in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu. Le scoti din cuptor, le ungi din nou cu ou si le presari cu zahar.

 

Pofta buna! 

 

Sursa: Retete de mancaruri