Panificatie

Cornuri pufoase de casa- Nu au nevoie de umplutura, sunt la fel de bune si fara

 

 

Cornuri pufoase de casa- Nu au nevoie de umplutura, sunt la fel de bune si fara

 

 

Rulouri pufoase de casa – procedura de pregatire

Vreti sa va bucurati familia cu ceva facut in casa, dar nu va pricepeti la gatit? Atunci te poti inspira din urmatoarea reteta. Datorita acesteia, veti pregati cea mai buna si mai delicioasa prajitura pe care ati mancat-o vreodata.

 

Ingrediente:

drojdie uscata – 10 g

zahar – 1 lingurita

lapte cald – 100 ml

apa calda – 100 ml

ulei de floarea soarelui – 100 ml

iaurt alb gros – 3 lingurite

oua – 1 buc

faina simpla – 500 g

sare – 1 lingurita

unt – 30 g

apa – La nevoie

 

Mod de preparare:

Incepeti prin turnarea drojdiei uscate intr-un castron mai adanc.

Apoi turnati lapte cald, apa calda peste el si adaugati zahar.

Amestecati totul cu atentie. Apoi urmeaza uleiul de floarea soarelui, iaurtul alb, oul si faina simpla cernuta cu sare.

Din toate ingredientele, faceti un aluat neted si suplu manual sau cu ajutorul unui robot de bucatarie.

Apoi acoperiti recipientul cu folie alimentara si lasati-l sa creasca timp de o ora si jumatate intr-un loc cald.

Dupa ce creste impartiti aluatul in zece chifle de dimensiuni egale.

Nu mai adaugati faina, aluatul trebuie sa fie usor lipicios

Creati cornuri ruland fiecare chifla intr-o foaie subtire ca de clatita, daca aluatul se lipeste, ungeti-va mainile si blatul de elucru cu ulei si apoi rostogoliti foaia  sub forma de corn.

Asezati cornurile pe o foaie de copt si lasati sa creasca la caldura timp de aproximativ o jumatate de ora.

In cele din urma, intindeti putina apa pe aluat si coaceti la cuptor la 220 ° C timp de 20 de minute.

Scoateti rulourile coapte, intindeti untul inca fierbinte si lasati-l sa se raceasca.

Cand veti gusta pentru prima data aceasta minunatie de casa, cu siguranta veti inceta sa o cumparati din patiserii.

Pofta buna!

 

Sursa