Ingrediente:
- Cotlet de porc – 5 kg
- Coajă de ceapă – cat mai multa
- 5 cepe
- Piper negru boabe 7-8 buc.
- Piper boabe aromat 5-6 buc.
- Frunză de dafin 1 buc.
- 120 g sare grunjoasa(5 linguri)
- 5 cepe
- o capatana mare de usturoi
- 10-12 frunze de dafin
- o lingura piper boabe
- 4 litri apa
- 4 linguri otet din vin
- 120 g sare grunjoasa(5 linguri)
Pentru uns:
- Usturoi 1 căpățână
- Piper negru 1 lingură.
- Piper roșu iute 0,5 linguriță.
Mod de preparare:
Mmai intai parlim bine soricul cu un arzator sau la flacara aragazului. Curatam ‘arsura” cu un cutit, apoi spalam cu apa rece.
Nu orice coajă este potrivită pentru gătit. Se aruncă coaja superioară, se iau doar „frunze” inferioare întregi, nu putrezite. Sunt clătite și uscate, așezate pe un prosop mare.
Pentru o culoare mai frumoasă, este mai bine să folosiți un amestec de coji aurii și roșii.
Deoarece coaja de ceapă conține pigmenți coloranți, este mai bine să folosiți vasele care cu siguranță nu se vor păta, sau cele care nu sunt păcat.
Punem bucata de carne intr-un vas incapator impreuna cu ceapa intreaga de la care indepartam doar primele foi, usturoiul decojit, frunzele de dafin, boabele de piper, apa, otelul si sarea.
Frunzele de ceapa vor colora putin cotletul. Fierbem pana furculita intra cu usurinta in el.
Cand este gata, il scoatem si il lasam la scurs si racit.
Daca aveti posibilitatea sa o afumati, cum am facut noi, afumati cotletul 2 zile, cate 3-4 ore pe zi la fum rece.
Dupa ce o afumati, o mai clocotiti(5 minute) in zeama de varza, sau saramura facuta din 4 liti de apa la care adaugati 3-4 linguri de sare grunjoasa, boabe de piper si frunze de dafin.
După fierbere, puneți cotletul în oală, acoperiți cu un capac și fierbeți timp de 40 de minute la foc mic.
Pofta buna!
Sursă: https://dzen.ru/a/Y4jN0qKj9E4u1zH7