Crap la cuptor cu nuca si rodie – o reala incantare! Am citit bucurie sincera pe chipurile celor ce au mancat crapul pregatit in acest fel, lucru ce m-a incurajat sa impartasesc reteta.
In plus, este o reteta foarte simpla, usor de pregatit si care nu ia nici prea mult timp. Astfel poti pregati o cina excelenta si sa vezi si filmul preferat!
Ingrediente:
- 400 grame Crap eviscerat
- 1 gram Sare de bucatarie (un varf de cutit)
- 1 gram Piper negru (un varf de cutit)
- 60 grame Ceapa (o buc.)
- 40 grame Miez de nuca
- 70 grame Rodie (semintele de la o jumatate de fruct)
- 15 ml Otet balsamic (o lingura)
- 25 grame Unt 80% grasime
Mod de preparare:
-
Curata si spala crapul. Elimina solzii, capul si coada daca este un peste intreg. Eu am cumparat o bucata de peste gata pregatit. Taie-l pe din doua.
-
Asaza-l pe un servet absorbant si tamponeaza crapul cu acesta pe ambele parti, astfel incat sa fie bine zvantat.
-
Presara sare si piper pe ambele parti si lasa-l deoparte.
-
Curata ceapa si taie cat mai marunt posibil.
-
Marunteste cu cutitul miezul de nuca.
-
Extrage semintele de la rodie.
-
Combina nuca cu ceapa si amesteca cu semintele de la rodie, fara sa strivesti semintele.
-
Stropeste amestecul cu otetul balsamic si amesteca bine.
-
Pune crapul intr-o tava potrivita pentru cuptor si incinge cuptorul la 180 grade celsius.
-
Acopera crapul cu amestecul obtinut si preseaza cu mana.
-
Pune din loc in loc cubulete de unt si baga la cuptor, pentru 25 minute.
Pofta buna !
Sursa : Depozitul de retete