Dacă doriți să vă răsfățați familia sau oaspeții cu desert, dar nu doriți să vă jucați mult timp cu prepararea tortului, vă sfătuim să vă înarmați cu o rețetă de crème brulée. Un desert delicios cu o banană – un sufle delicat cu o crustă de zahăr va cuceri cu gustul său chiar și bărbații care au adesea doar mâncăruri din carne în minte!
Am îmbunătățit puțin deliciul adăugând o banană în timpul procesului de gătit . S-a dovedit a fi un fel de mâncare neobișnuit și aromat, asigurați-vă că folosiți acest truc!
Ingrediente:
- smantană – 400 ml;
- lapte – 150 ml;
- gălbenuș de ou – 3 bucăți;
- ou – 1 bucată;
- zahăr – 3 linguri;
- sare – 1 vârf;
- zahăr vanilat – 1 lingură;
- lichior de portocale – 1 linguriță;
- banana – 2 bucăți;
- zahăr brun – 3 linguri.
Mod de preparare:
- Se amestecă oul și gălbenușurile cu zahărul, zahărul vanilat, sarea și lichiorul de portocale. Amesteca bine.
- Se amestecă smântâna grea cu laptele și se încălzește fără a fierbe. În amestecul rezultat, adăugați ouă în porții, amestecând constant, apoi strecurați totul printr-o sită.
- Împărțiți masa în vase ceramice, puneți în fiecare jumătate de banană, tăiate în inele sau cuburi.
- Așezați cutiile într-o foaie de copt cu față înaltă, apoi turnați apa în foaia de copt până ajunge la mijlocul cutiilor.
- Trimite crème brulee la cuptorul preîncălzit la 170-180 grade timp de 45 de minute. Scoateți desertul și presărați cu zahăr brun, reveniți la cuptor pentru încă 10 minute, setând doar setarea superioară.
- Puneți desertul răcit în frigider timp de o oră, apoi serviți.
Dacă nu găsiți vase ceramice, cumpărați recipiente de unică folosință. Dar, credeți-mă, după prima încercare, veți prepara un astfel de desert atât de des încât la final veți cumpăra vase speciale din ceramică!
Pofta buna!