Desert

Crumble cu bezea de cocos și gem de vișine, simplu si delicios

 

 

Crumble cu bezea de cocos și gem de vișine, simplu si delicios

 

Ingrediente:

  • Pentru blat:
  • 100 g unt
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar (pudra)
  • 180 g faina
  • 1 lingurita praf copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 300 g visine
  • Pentru bezea:
  • 3 albusuri
  • 100 g zahar (pudra)
  • 75 g fulgi de nuca de cocos

 

Mod de preparare :

Blat:

Mixeaza untul moale cu zaharul pudra si un praf de sare pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar.

  • untul il lasi la temperatura camerei ori il topesti partial intr-o craticioara la foc mic

Adauga galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare si esenta de vanilie. Amesteca faina cu praful de copt si adauga peste compozitie. Amesteca bine, pana obtii un aluat moale si usor lipicios.

Intinde aluatul in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt, ridicand putin si pe margini. Peste foaia de aluat pune visinele fara samburi.

Da tava la cuptor pentru cca 15-20 de minute la foc mediu (sau 150 grade cuptor electric cu ventilatie).

Intre timp prepara bezeaua cu nuca de cocos:

Albusurile le bati spuma tare cu un praf de sare. Adauga zaharul pudra, mixeaza pana obtii o bezea ferma si lucioasa, care face tepi atunci cand scoti palete mixerului. Adauga fulgii de nuca de cocos si amesteca usor cu o spatula, de jos in sus.

  • nuca de cocos poate fi inlocuita cu nuca macinata

Scoate tava din cuptor, pune bezeaua din loc in loc cu lingura, apoi niveleaza.

Ultima parte de aluat se da prin razatoare si se presara firimiturile peste bezea. Se baga apoi tava in cuptorul preincalzit la 180 C pentru aproximativ 40 de minute.

Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza cu un cutit bine ascutit si usor umezit.

Pofta buna! 

 

 Sursă