Desert

Crumble cu bezea și gem de vișine – o prăjitură simplă pe care o poate face oricine

 

 

Crumble cu bezea și gem de vișine – o prăjitură simplă pe care o poate face oricine

 

La ziua mea de nastere am pregatit crumble cu bezea si gem de visine. Toti invitatii au fost incantati de gustul delicios al acestei prajituri si au mancat cate doua portii fiecare. Daca vrei sa-ti impresionezi si tu musafii cu un desert gustos, incearca aceasta reteta. Nu ai cum sa dai gres!

 

Ingrediente:

  • 750 gr faina de grau
  • 250 gr margarina
  • 1.5 lingurite praf de copt,
  • 1 lingurita cacao
  • 250 gr zahar,
  • 5 oua
  • un borcan cu gem de visine

 

Mod de preparare :

Intr-un bol se adauga faina, margarina, galbenusurile si praful de copt. Se amesteca bine si se imparte aluatul obtinut in 3 (o parte de aluat trebuie sa fie mai mare).

Se aduga o lingurita de cacao la unul dintre cele doua parti de aluat mai mici si se amesteca bine. Se infasoara toate cele 3 parti de aluat in folii alimentare si se baga la congelator pentru 15-20 de minute.

Dupa ce au trecut cele 20 de minute, se intinde aluatul mai mare intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se unge cu gem de visine. Se acopera apoi cu cel de-al doilea aluat, cel cu cacao.

Batem apoi albusurile cu zaharul pana se formeaza o spuma tare, lucioasa pe care o punem peste blatul de cacao. Ultima parte de aluat se da prin razatoare si se presara firimiturile peste bezea. Se baga apoi tava in cuptorul preincalzit la 180 C pentru aproximativ 40 de minute.

Cand prajitura este gata se scoate din cuptor si se lasa la racit, dupa care se poate taia si servi.

 

Pofta buna! 

 

 Sursă