Una din rețetele cu care îi puteți răsfăța pe cei dragi de sărbători și nu numai, este rulada gustoasă și aromată preparată din mușchiuleț de porc la cuptor. Rețeta apetisantă de ruladă de porc este o alternativă sănătoasă pentru mezelurile din comerț. Carnea cu crustă subțire și apetisantă de grăsime arată festiv, perfectă pentru o ocazie deosebită sau o sărbătoare de familie. Chiar dacă rulada este bine rumenită la exterior, fiți siguri că în interior ea va rămâne suculentă, moale și aromată, mai ales datorită umpluturii de legume și cașcaval. Rulada din mușchiuleț de porc cu aspect de zile mari poate fi servită caldă, ca fel principal alături de orice garnitură după gust sau rece în calitate de aperitiv, pe un platou, alături de alte gustări din carne.
Ingrediente:
1,500 kg | Mușchi de porc |
10 g | Sare |
5 g | Piper negru |
50 g | Muștar |
50 g | Ardei gras |
50 g | Castraveți murați |
150 g | Cașcaval |
Mod de preparare:
- Tăiați mușchiulețul de porc longitudinal într-un blat dreptunghiular cu grosimea de cca 1,5 cm. Acoperiți carnea cu folie alimentară și o bateți cu ciocanul pentru șnițele;
- Condimentați carnea cu 10 g de sare și 5 g de piper negru. Ungeți carnea cu 50 g de muștar, puneți pe toată suprafața 50 g de castraveți murați tăiați felii subțiri și 50 g de ardei gras tăiat pai;
- Presărați carnea cu 50 g de cașcaval ras și o rulați cât mai strâns posibil. Legați ruloul din carne cu ață în câteva locuri. Prăjiți rulada din carne în tigaia încinsă, pe toate părțile, până se rumenește frumos. Acoperiți tigaia cu carne cu folie de aluminiu și o coaceți în cuptorul încins până la temperatura de 180°C, timp de 50 minute;
- Savurați cu plăcere!