Remedii naturiste

Cu o lună înainte de accident vascular cerebral, corpul tău îţi trimite semnale de avertizare…Nu le ignora!

 

 

 

 

Cu o luna inainte de accident vascular cerebral,corpul tau iti trimite semnale de avertizare…Nu le ignora!
Un accident vascular cerebral apare atunci cand un vas de sange (o artera) care furnizeaza sange la nivelul unei zone a creierului se sparge sau este blocat de un cheag sangvin.
In cateva minute, celulele nervoase din acea zona sunt afectate si ele pot muri in cateva ore.

Exista 2 tipuri majore de accidente vasculare cerebrale: ischemice si hemoragice. Cele ischemice sunt mai frecvente si sunt cauzate de o ingustare sau blocare a arterelor la creier, ducand la fluxul sanguin sever redus.

Cele hemoragice sunt mai putin frecvente si sunt cauzate de sangerari la nivelul creierului. Un accident vascular cerebral este o boala care afecteaza arterele care duc la creier. Este o cauza principala de handicap in Statele Unite.

Un accident vascular cerebral apare atunci cand un vas de sange care transporta oxigen si substante nutritive la creier este blocat de un cheag. Cand acest lucru se intampla, o parte a creierului nu poate obtine sange (si oxigen), deci celulele mor. Creierul este un organ extrem de complex, care controleaza diferite functii ale corpului. Daca se produce un accident vascular cerebral, o anumita functie a corpului nu va functiona asa cum trebuie.

Este extrem de important sa se identifice semnele de avertizare a unui accident vascular cerebral si sa primesti ajutor pentru a reduce riscul de afectiuni grave ale creierului. Acest lucru poate ajuta la scaderea riscului de deces sau de invaliditate. Expertii medicali spun ca semnele si simptomele pot varia de la o persoana la alta, in functie de tipul de accident vascular cerebral, parte a creierului afectata si gradul de deteriorare.

Cele mai frecvente simptome:

Sughit.

Inconstienta.

Slabiciune.

Durere.

Probleme de respiratie.

Halucinatii.

Atacurile epileptice.

Schimbari de personalitate.

Pentru a limita riscul de atac cerebral la minimum, medicii recomandă:
Scurte plimbări zilnice sau mişcare la sala de sport
20 de minute de plimbare în aer liber pe zi, ce-i drept, în ritm alert, sunt suficiente pentru a ne feri de orice problemă de sănătate.
Dormi suficient
Nu dormi mai puţin de 7 ore şi mai mult de 10 ore pe noapte. Experţii de la Universitatea Harvard au demonstrat că persoanele care dorm mai mult de 10 ore pe noapte au cu 63% mai multe şanse de acccident vascular cerebral.
Foloseşte ulei de măsline la orice preparat, deoarece ajută la normalizatea tensiunii arteriale, scăzând astfel riscul de boli cardiovasculare.
Consumă alimente bogate în potasiu
Cartofii dulci, stafidele, bananele şi sucul de roşii sunt surse excelente de potasiu, nutrient care în cantităţi recomandate poate reduce cu 20% riscul de accident vascular cerebral. Alte surse importante de potasiu sunt: fructele şi legumele proaspete, peştele, carnea slabă (curcan, pui) şi produsele lactate ci conţinut scăzut de grăsimi.

 

Sursa: HowAndWhy  BuzauMedia