Aperitive si Gustari

Cuburi aperitiv cu spanac, ciuperci și cremă de brânză, un deliciu minunat si ca aspect dar mai ales pentru gust

  

 

Cuburi aperitiv cu spanac, ciuperci și cremă de brânză

 

Ingrediente:

pentru aluat:

  • 6 ouă, 6 linguri ulei
  • 3 linguri smântână, 6 linguri făină
  • 3 lingurițe praf de copt
  • 6 linguri spanac

pentru umplutură:

  • 250 gr cremă de brânză
  • 100 gr brânză feta, 3 linguri smântână
  • 400 gr ciuperci la conservă (tocate mărunt)
  • Vegeta (după gust)
  • 5 gr gelatină

 

Mod de preparare:

Începe cu pregătirea ingredientelor pentru straturile cu spanac. Acestea sunt formate din blaturi de aluat coapte în cuptor.

Poți opta pentru spanac proaspăt pe care îl opărești în apă cu sare. Dar poți opta și pentru varianta de spanac congelat. În timp ce foile cu spanac se coc la cuptor, pregătești compoziția de brânză cu ciuperci.

Cum prepari foile pentru cuburi aperitiv cu spanac

Pentru a pregăti compoziția blaturilor cu spanac, mai întâi  lasă spanacul la decongelat, apoi transformă-l în piure cu ajutorul blenderului.

Separă gălbenușurile de albușuri, așa cum procedezi și pentru blaturile de prăjituri. Presară sare peste albușuri și mixează-l până când devin cristaline.

Gălbenușurile amestecă-le cu uleiul, doar până se omogenizează amestecul. Apoi adaugă piureul de spanac, smântâna și făina amestecată cu praful de copt.

La final, încorporează și bezeaua de albușuri, adăugată treptat.

Pune hârtie de copt într-o tavă cu dimensiunile aproximative de 32×35 cm sau de 28×40 cm. Întinde compoziția cu spanac în tavă și niveleaz-o uniform.

Pune tava în cuptor și coace blatul pentru 20-25 de minute la 170-180 de grade Celsius. Lasă compoziția să se răcească în tavă, apoi secționeaz-o în trei părți egale, pe lățime.

Cum prepari compoziția de brânză cu ciuperci

Pune gelatina la hidratat în 30-40 ml de apă. Apoi dilueaz-o pe baie de aburi.

Pune crema de brânză într-un bol și adaugă peste aceasta brânza sărată sfărâmată, smântâna și mărarul tocat mărunt. Amestecă foarte bine aceste ingrediente, apoi adaugă câte puți din gelatină și amestecă intens.

Omogenizează din nou compoziția de brânză cu gelatina diluată apoi adaugă ciupercile bine scurse din conservă și tocate mai mărunt.

Întinde crema de brânză cu ciuperci între foile de aluat cu spanac.

Pune o folie de prospețime peste aperitiv și lasă-l la rece pentru câteva ore.

Apoi îl poți porționa în cuburi. Așază delicioasele cuburi aperitiv cu spanac pe platouri, alături de alte aperitive colorate și gustoase.

Și pentru a avea mai multe astfel de aperitive pe un platou, îți oferim și o rețetă de budincă aperitiv cu șuncă și ardei.

 

Poftă bună!

 

Sursă