Checuri

Cuburi de cacao si vanilie, un dulce în două nuanțe – O rețetă pentru un desert simplu și gustos

 

 

Cuburi de cacao si vanilie, un dulce în două nuanțe – O rețetă pentru un desert simplu și gustos

 

Ești în căutarea unei rețete pentru un desert simplu și delicios care să-ți încânte oaspeții și familia?

Încercați cuburile de cacao în două culori care sunt moi, suculente și pline de aromă de ciocolată.

Aceasta reteta este foarte usor de preparat, ai nevoie doar de cateva ingrediente de baza si un vas de copt.

 

Ingrediente:

  • 180 g unt
  • un praf de sare
  • 220 g zahăr
  • 3 oua
  • 180 g smantana
  • 280-300 g faina
  • 1,5 lingurite praf de copt
  • 0,5 lingurita vanilina
  • 1 lingura cacao
  • 1,5 linguri de apă

 

Mod de preparare:

1. Pune untul într-un bol, adaugă un praf de sare, adaugă zahărul – bate, apoi sparge ouăle – pe rând și continuă să batem. Apoi se adaugă smântână, se presară făină cernută, praful de copt, vanilia.

Cuburi de smântână bicolore - Ideale pentru ceai
Cuburi de smântână bicolore - Ideale pentru ceai
Cuburi de smântână bicolore - Ideale pentru ceai
2. Transferați 1/2 din aluat într-un alt bol, adăugați cacao și apă – bateți și amestecați.
Cuburi de smântână bicolore - Ideale pentru ceai
3. Ungeți o tavă de copt cu unt și folosiți o lingură pentru a așeza cute din aluatul bicolor unul lângă celălalt, apoi folosiți o frigăruie pentru a modela.
Cuburi de cacao bicolore cu smantana - o reteta pentru un desert simplu si gustos
Cuburi de cacao bicolore cu smantana - o reteta pentru un desert simplu si gustos
4. Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 45 de minute la 180°C.
Cuburi de cacao bicolore cu smantana - o reteta pentru un desert simplu si gustos
5. După copt, serviți-l cu mare poftă și dragoste.
Cuburi de cacao bicolore cu smantana - o reteta pentru un desert simplu si gustos
Cuburi de cacao bicolore cu smantana - o reteta pentru un desert simplu si gustos

Pofta buna!

 

Sursa