Desert

Cuburi delicioase cu crema de ciocolata, o prăjitură pufoasă si ușor de făcut!

 

 

Cuburi delicioase cu crema de ciocolata, o prăjitură pufoasă si ușor de făcut!

 

Ingrediente:

Umplutură:
700 ml lapte
1 plic zahăr vanilat
200 g ciocolată
70 g amidon/agent de îngroșare
3 linguri zahăr pudră
125 g margarină

Cremă
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
3 linguri apa
3 linguri cacao
1 pliculet praf de copt

Decor:
biscuiti macinati pentru rulare

Glazura
100 g ciocolata cu lapte
3 linguri ulei

Mod de preparare: 

Mai întâi, pregătiți umplutura astfel încât să aibă timp să se răcească. Luați 200 ml din laptele din total pentru a dizolva praful de budincă cu vanilia și zahărul.

Aduceți restul la fierbere, apoi reduceți temperatura și turnați încet budinca dizolvată.

Se amestecă continuu până se îngroașă. Se adauga ciocolata si se amesteca pana se topeste complet si se incorporeaza in budinca.

Se toarnă într-un recipient pentru frigider, se acoperă cu folie de plastic și se lasă să se răcească complet la temperatura camerei.

Separam albusurile intr-un castron separat si le batem cu un praf de sare pana devine spuma. Se adauga zaharul si se bate continuu pana se dizolva.

Când se formează vârfuri tari, adăugați gălbenușurile pe rând.

Adăugați ingredientele uscate printr-o sită și amestecați totul cu mâna pentru a menține spuma amestecului.

Se aranjeaza pe o tava mare tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade. Coaceți 20-25 de minute.

Bateți untul care s-a înmuiat la temperatura camerei cu zahărul pudră, apoi începeți treptat să adăugați budinca răcită și crema de ciocolată.

Combinați cu un mixer până obțineți o cremă fină.

Taiem crusta copta si racita in jumatate, intindem 2/3 din crema pe o crusta si acoperim cu cealalta deasupra. Se lasa la frigider sa se raceasca cateva ore, ideal peste noapte.

Apoi tăiați cuburile, ungeți-le pe toate părțile cu crema rămasă, rulați-le în biscuiti măcinati și aranjați-le în poziție verticală.

Faceți glazura din ciocolată topită la care ați adăugat puțin ulei și acoperiți fiecare cub deasupra.

Lăsați cuburile până se întărește glazura, apoi serviți-le rece.

Pofta buna!

 

 Sursa