Ingrediente:
- 500 g cartofi fierti
- 400 g carne tocată
- 1 ou
- 1 ceapă
- 5 g sare
- 2 g piper negru
- 100 g de brânză
- 100 g smantana
- 1/2 legatura de marar
Mod de preparare:
Curatati mai intai cartofii fierti si apoi dati-i pe razatoare.
Creati din cartofii faramati cuiburi suficient de mari, in care va fi introdusa umplutura de carne.
Le punem pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Umplutura pentru cuiburi este usor de pregatit.
Baza este carnea tocata, care poate fi carne de porc, de vita, dar poate fi si un mix.
Adaugati oul in carnea pregatita si condimentati-o cu sare si piper.
Procesati bine carnea si adaugati ceapa tocata marunt.
In acest moment, este gata sa o punem in cuiburile de cartofi.
Si totusi astfel incat forma cuibului sa fie pastrata.
Al treilea ingredient care intra in fiecare cuib este un amestec de smantana.
Aceasta este baza la care se adauga branza rasa.
Ideal este sa o dati pe o razatoare fina.
La crema se adauga si mararul tocat marunt si se amesteca.
Se adauga si putin lapte pentru a crea un amestec cu consistenta necesara.
Ulterior, in fiecare cuib se pune aproximativ o lingura din acest amestec.
Ultima faza este coacerea.
Tava se pune in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius.
La aceasta temperatura, totul se coace aproximativ 35 de minute.
Este important ca si carnea sa fie suficient de fiarta, astfel incat amestecul de branza si smantana sa fie usor auriu, dar sa nu fie ars.
In acest fel cuiburile de cartofi cu carne tocata sunt gata.
O garnitura ideala este o salata usoara de legume.
Pofta buna!