Aperitive si Gustari

Cum conservi la borcan ardeii grasi pentru umplut

 

 

 

 

Ardeii umpluti sunt o reteta care se prepara in general vara pentru ca ardeii de gradina dau o savoare si un gust deosebit carnii. Pot fi consumati cu smantana sau simpli.

Desi se foloseste aceeasi umplutura ca si la sarmale, ardeii umpluti au avantajul ca fierb foarte repede, nu trebuie sa astepti cateva ore sa fie gata. Sunt anumite zone in tara unde ardeii umpluti se fierb la un loc cu sarmalele in foi de vita si sarmalele in foi de varza.

Pot fi facuti cu carne sau cu ciuperci si alte legume, putand fi o reteta rapida in zilele de post sau pentru vegetarieni.

Insa ce faci cand ti se face pofta de ardei umpluti pe timpul iernii, pentru ca acestia nu pot fi pastrati la congelator?

Va prezentam o reteta usor de facut pentru a conserva ardei pentru umplut la borcan, astfel incat sa puteti pregati reteta preferata si pe timpul iernii.

 

Ingrediente:

Pentru a pune la borcan ardei pentru umplut ai nevoie de ardei grasi, galbeni sau rosii.

 pentru saramura:

  • 2 l de apa
  • 1.5 linguri de sare
  • 1.5 linguri de zahar
  • 50 ml de otet de 9 %
  • 2-3 boabe de piper negru
  • 2-3 frunze de dafin

 

Mod de preparare:

1. Ardeilor li se scoate cotorul si se curata de seminte
2. Se oparesc cu apa clocotita timp de 15 minute. Astfel, ardeii se inmoaie si pot fi asezati usor in borcane.
3. Se prepara saramura in felul urmator: apa se pune la fiert, dupa care se adauga sarea, zaharul, otetul, boabele de piper si frunzele de dafin.
4. Ardeii se aseaza cat mai bine in borcane
5. Peste ei se toarna saramura fierbinte
6. Borcanele se inchid ermetic si se pastreaza in camara, la loc intunecos si racoros

 

Pofta buna!

 

Sursa: Agro Herbs