Panificatie

Cum fac chifle puhave cu cartofi. Toti îmi cer reteta!

 

 

Cum fac chifle puhave cu cartofi. Toti îmi cer reteta!

 

 

Rețeta perfectă pentru micul dejun v-o prezentăm astăzi și vă îndemnăm să nu ezitați să încercați alături de cei dragi. Este vorba de chifle cu cartofi și cașcaval, ce pot fi servite pe post de pâine. Au o textură foarte aerată și pufoasă, datorită faptului că sunt lăsate să crească în voie. Să nu uităm că sunt foarte gustoase și se termină destul de rapid, pentru că e de ajuns să guști singură bucățică și îți vei dori toată tava.

     

Ingrediente:

10 g Drojdie
200 ml Lapte
2 bucăți Ouă
100 ml Ulei
10 g Sare
2 bucăți Cartofi
450 g Făină
100 g Cașcaval
10 g Pătrunjel
150 g Cașcaval
1 bucată Ouă
10 g Susan

 

Mod de preparare: 

Turnați laptele într-un bol. Adăugați drojdie, acoperiți bolul cu un prosop și lăsați la odihnit timp de 10 min. Apoi adăugați sare, ulei, 2 ouă și amestecați bine cu un tel. La final încorporați cașcavalul ras, pătrunjelul tocat și cartofii dați prin răzătoare. Acum puteți încorpora și făina, cu ajutorul unei spatule, amestecând până obțineți o masă consistentă, dar omogenă. Turnați ulei de măsline și amestecați din nou. Acoperiți din nou cu un prosop și lăsați la dospit timp de 40 min; min;

Transferați aluatul dospit în tava de copt (cu dimensiunile de 18 x 26 cm) unsă bine cu unt. Distribuiți aluatul uniform pe toată suprafața și puneți cașcavalul direct în aluat, în poziție verticală. Acoperiți tava cu un prosop și lăsați 15 min. Apoi ungeți toată compoziția cu un ou bătut, presărați cu susan și dați la cuptorul preîncălzit pentru 30 min la 180℃;

Pofta buna!

 

Sursa