Clatite si Gogosi

Cum le pui pe masă, cum dispar – Clătite cu cașcaval și mărar, sunt delicioase!

 

 

Cum le pui pe masă, cum dispar – Clătite cu cașcaval și mărar, sunt delicioase!

 

Clătitele cu cașcaval și mărar nu necesită niciun fel de umplutură: sunt delicioase ca atare. Pur și simplu se topesc în gură! Se prepară simplu și rapid!

Ingrediente:

– 6 ouă,
– 2 linguri zahăr,
– 1 linguriță sare,
– 1 litru lapte,
– 2 linguri amidon,
– 500 ml apă,

– 1 kg făină,
– 1 linguriță praf de copt,
– 400 g cașcaval,
– mărar – după gust,
– 4 linguri ulei vegetal.

 

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui mixer, batem ouăle. Punem zahărul și sarea, și amestecăm până la omogenizare.

2. Treptat, adăugăm laptele, amidonul și apa.

3. Într-un bol separat, amestecăm făina cu praful de copt și pe urmă o punem treptat în compoziția de lapte.

4. Adăugăm cașcavalul dat prin răzătoare, mărarul tăiat mărunt și uleiul.

5. Amestecăm compoziția cu ajutorul unei spatule, astfel încât cașcavalul și mărarul să se răspândească uniform prin ea, până obținem un aluat moale și omogen.

6. Ungem tigaia cu ulei (cu ajutorul unei pensule) și o punem pe foc.

7. Apoi turnăm compoziția în tigaia încinsă (cu ajutorul unui polonic) și o răspândim într-un strat subțire, pe toată suprafața ei, realizând mișcări circulare.

8. Prăjim fiecare clătită pe ambele părți, până va deveni aurie.

Dacă doriți, puteți să nu ungeți tigaia cu ulei, deoarece aluatul conține ulei și cașcaval, care, de asemenea, este un produs gras. Noi am uns-o doar la început.

Clătitele sunt gustoase calde. De aceea, dacă le pregătiți într-o cantitate mai mare, încălziți-le ulterior în cuptor, pe tigaie sau în cuptorul cu microunde.

 

Poftă bună!

 Sursă