Chiar dacă face parte din cultura gastronomică austriacă şi germană, şniţelul a fost rapid adoptat de bucătăria românească. Iată rețeta corectă!
Ingrediente:
1 kg piept de pui
2-3 căni pesmet
2 ouă bătute
1 cănită ulei
piper
sare
Mod de preparare:
1. Bate ouăle cu puţină sare şi piper.
2. Dezosează pieptul de pui, spală-l şi apoi şterge-l uşor cu nişte prosoape absorbante de bucătărie. Astfel îndepărtezi excesul de apă.
3. Taie carnea pentru a obţine nişte şniţele mai mici.
4. Bate-o pe fiecare cu ciocănelul de bucătărie şi potriveşte-o cu sare şi piper.
5. Încinge uleiul.
6. Trece fiecare bucăţică de carne prin pesmet, apoi prin ou, iar pesmet şi pune-o la prăjit.
Poffta buna!
Sursa: AM Press