Pe langa aceste frumoase decoratiuni insa, v-am pregatit si o reteta pe care sa o incercati luna aceasta. Este vorba de prajituri delicioase cu gem. Aceste fursecuri sunt perfecte atat pentru musafiri, cat si pentru copiii tai. Le vor placea la nebunie.
Fursecuri delicioase cu gem
Ai nevoie de:
- 250 g faina;
- 130 g unt nesarat;
- 100 g zahar;
- un ou;
- dulceata de capsune;
- un praf de sare;
Pentru copt si servit ai nevoie de:
- un ou;
- zahar pudra;
Modul de preparare:
1. Se taie untul cubulete si se lasa asa, la temperatura camerei. Apoi, cerni faina si adaugi acolo untul. Amesteci totul folosind degetele.
2. In compozitia facuta, adaugi zaharul, praful de sare, un ou si amesteci in continuare. Se va forma un aluat, pe care il lasi la frigider timp de 60 de minute.
3. Apoi, intinzi aluatul pe masa presarata cu faina. Cu ajutorul unui pahar, decupezi cercuri. Imparte cercurile in doua. Foloseste forme de stelute sau de inimioare pentru a mai decupa inca o data in mijlocul cercului pe care l-ai decupat cu paharul. Fa acest lucru pentru jumatate din cercurile pe care le ai. Pune toate formele in tava de copt pe care ai pus hartie de copt. Unge totul cu un ou batut si baga tava la cuptorul preincalzit, timp de un sfert de ora.
4. Lasa prajiturile sa se raceasca. Dupa ce s-au racit, pune dulceata in formele decupate si apoi acopera-le cu cercurile nedecupate. Presara zahar pudra peste ele si le poti servi.
Noi va dorim Sarbatori fericite!
Sursa: Ideipentrucasa